LAPTOP

Binnenkort start je op De Breul. Op onze school geven wij hybride onderwijs (digitaal en papier) en dat betekent dat je met een laptop gaat werken. Op deze pagina hebben we alle informatie hierover bij elkaar gezet.

Specificaties

Op De Breul werken we met Apple en Windows laptops (een Chromebook is helaas niet geschikt). Je bent dus niet gebonden aan het aanschaffen van één type laptop. Als je een laptop koopt, houd dan rekening met de volgende minimale systeemeisen:

 • MacOS of Windows besturingssysteem
 • Apple M1, Intel i5 of AMD Ryzen 5 processor
 • 8 GB werkgeheugen
 • 256 GB SSD opslag
 • 802.11ac draadloze netwerkkaart
 • minimale accuduur van 10 uur bij normaal gebruik

Waar kopen?

Waar je je laptop koopt mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Wij hebben een paar bedrijven gevraagd om je daarbij te helpen.

(LET OP: je kunt geen rechten ontlenen aan de genoemde bedragen! De school heeft geen rol in de bestelling, betaling, levering of anderszins bij de genoemde bedrijven.)
 • Amac. Zij hebben een speciale webshop gemaakt voor MacBooks met 15% korting.
 • Dustin. Zij hebben een speciale webshop gemaakt voor zowel MacBooks als Windows laptops. Omdat je daar eerst allerlei gegevens moet achterlaten hebben we hier alvast de prijzen die zij rekenen neergezet (per xx-xx-2024). Zij leveren ook extra dingen zoals een verzekering en servicepakket.
  • MacBook
  • HP (windows)
   *Nogmaals: je kunt geen rechten ontlenen bij de bovengenoemde bedragen!

Belangrijk!

Koop een stevige, waterdichte hoes bij je laptop! Vooral de schermen gaan snel kapot en kosten veel om te repareren!

Wij werken met Microsoft 365 en het is dus niet nodig om Office-software aan te schaffen voor de laptop. Met het schoolaccount kan je deze straks gratis downloaden en installeren. Tegen het einde van de zomervakantie ontvangen je ouders een email met de inloggegevens en bijbehorende instructie voor Microsoft 365 en Magister. Daarnaast hebben wij een overeenkomst met www.slim.nl waar je tegen een goedkopere prijs software kunt aanschaffen. 


Financieel

De wet schrijft voor dat niemand goed onderwijs ontzegd mag worden omdat ouder(s) de ouderbijdrage in de schoolkosten niet kunnen betalen. De algemene ouderbijdrage, inclusief de aanschaf van een laptop, zijn daarom vrijwillig. Indien de aanschaf van een laptop voor u een probleem is kan de school hierin bemiddelen. Deze aanvraag tot bemiddeling kunt u sturen naar schoolloket@de-breul.nl. Woont u in de gemeente Zeist? Dan kunt u direct een aanvraag indienen bij Stichting Leerkansen Zeist via www.leerkansenzeist.nl.